OlgaJavits

Suomi pelinappulana Venäjän mediasodassa

Venäjällä jatketaan perättömien tietojen syöttämistä kansalaisille siitä, miten Suomessa on paheksuttu punkyhtyeen Pussy Riot jäseniä. 17. elokuuta maan päätelevisiokanava Pervyi Kanal esitti iltauutisissa reportaasin tuomion julkistamisesta ja sen suosiosta suomalaisen yleisön keskuudessa.

Kyseisessä Oleg Shishkinin reportaasissa oli käytetty vääristeltyjä faktoja Teivo Teivaisesta, joka muka järjesti protestin Uspenskin katedraalin edustalla ja nyt odottaa rangaistusta. Toimittajan mukaan ”Uspenskin katedraaliin häntä ei päästetty, mutta siitä huolimatta joukko suomalaisia ihmisoikeusaktivisteja nostivat professoria vastaan rikossyytteen. Suomen lakien mukaan hänet voidaan tuomita kahdeksi vuodeksi vankilaan.”

Maailmanpolitiikan professori Teivo Teivanen oli järjestänyt 3. elokuuta rauhanomaisen Maailmanpoliittinen kaupunkikävelyn osana urbaanin taiteen URB-festivaalia. Yhdeksi kävelyn pysähdyspaikaksi oli valittu Uspenskin katedraali, joka oli siihen aikaan päivästä jo suljettu. Katedraalin edustalla oli esitetty performanssi Pussy Riotin tueksi.

Venäläisille tiedotusvälineille nämä yhteensattumat olivat oiva löytö valheellisten tietojensa levittämiselle. Kahden viikon ajan lukuisat julkaisut kertoivat, että ilmaistaakseen tukensa Pussy Riotille professori yritti päästä naamioituneen sisään kirkkoon häpäistääkseen alttarin, kaatamalla sen päälle kanisterista virtsaa. Oli kirjoitettu, että ”vandaalia” ei päästetty sisään, eikä hänen annettu keskeyttää jumalanpalvelusta, että kaupungin kirkkojen vartiointia oli sinä päivänä tehostettu ja että Teivaista vastaan on jo nostettu syyte.

Tämän tartuntataudin tavoin leviävän valheen on laittanut liikkeelle venäläinen tietotomisto Interfax, jolle eräs kaikkitietävä suomalainen dosentti oli kertonut alttarin häpäisyä suunnittelleesta professorista ja häntä odottavasta rangaistuksesta.

Hävytömästä valheesta oli tullut venäläisessä mediayhteisössä vetovoimainen ja suosittu. Sen ansiosta tiedotusvälineiden maalaama kuva näyttää seuraavanlaiselta: Suomi tuomitsee Pussy Riotin teon, ja heidän vapauttamistaan vaativat ovat vajaaälyisiä, jotka eivät kykene muuhun, kuin kanisterin täyttämiseen virtsalla.

Kun valhe on näin edullinen, sen kumoaminen on hankalaa. Huolimatta Helsingin yliopiston vetoomuksista Teivaiseen kohdistuvan solvaamisen lopettamiseksi, venäläiset tiedotusvälineet jatkavat valheen monistamista ja sen syöttämistä massoille television välityksellä.

Mediasodan käsikirjoitukseen ei tietenkään sopinut ulkoasiainministerin Erkki Tuomiojan kommentti Pussy Riotin tuomiosta. Hänen arvionsa mukaan ”ei tästä varmaan sakkotuomiota kummempaa olisi ollut jaossa Suomessakaan”. Mutta Venäjän päätelevisiokanavan reportaasissa asiantuntijan roolin oli saanut kommunistisen puolueen jäsen, teatteriohjaaja Rauni Salminen. Hän ilmoitti, että Pussy Riotin tapauksessa kysymys on huliganismista ja poliittisesta provokaatiosta, ja että kahden vuoden tuomio ei ole erityisen kova. Tässä täytyy mainita, että hänen sanansa peitti kääntäjän ääni, joten kontekstista tempaistun lauseen paikkansapitävyydestä ei voi mennä takuuseen.

Valtiolliollista televisiokanavaa Pervyj Kanal seurataan koko Venäjän alueella sekä ulkomailla. Erityisesti kauempana Moskovasta sijaitsevilla alueilla se on tärkein tiedotusväline, jättäen internetin kauas taakse. Näin ollen, nyt valtava osa maan väestöstä uskoo, että myös demokratian mallimaa Suomi harjoittaa rikosoikeudellisia rangaistuksia mielipiteen ilmaisusta.

Suomen hyväksikäytöllä pyritään Venäjällä tekemään oikeutetuksi omat rikokset ihmisoikeuksia vastaan. Mitä seuraamuksia on odotettavissa Kremlinin alaisille ja ammattitaidottomille tiedotusvälineille, jotka eivät tarkista lähteitä? Syytteitä on tuskin tulossa. Mutta luottamus valheen paljastaneita tiedotusvälineitä kohtaan kasvaa.

Miljoonat katsojat ovat nähneet kyseisen reportaasin iltauutisissa, emmekä saa koskaan tietää, kuinka moni vielä tulee näkemään sen kanavan verkkosivuilla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (42 kommenttia)

Johan Lom

"..., että myös demokratian mallimaa Suomi harjoittaa rikosoikeudellisia rangaistuksia mielipiteen ilmaisusta."

Tuo kyllä sinänsä pitää paikkansakin.

Harri Rautiainen

Halla-ahon ja Hirvisaaren sakkotuomiot säilyvät esimerkkeinä suomalaisesta "suvaitsevaisuudesta". Samalla asialla kuin Kreml; vain rangaistusasteikko vaihtelee.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Tohtori Halla-ahoa on ranngaistu Suomessa vastaanlaisesta rikoksesta kuin näitä tyttöjä.

Käyttäjän akisuihkonen kuva
Aki Suihkonen

Eikö se ole jo todettu, että syyllinen mikä syyllinen ja mitään suurta vahinkoa ei tapahdu, vaikka syytenimike olisi hehtaarin verran pielessä?

Nimimerkillä "ostosrauhaani järkytettiin kamalalla nykygospelilla Jyväskylässä ostoskeskuksessa vuonna 2001". Näin retrospektiivisesti kyse oli huliganismista.

Veikko Penttinen

No eihän kuva ole kovinkaan väärä. Lehto on vankilassa ja Halla-ahoa liippasi läheltä. Bäckmanneilla, illmanneilla, vihreilla, mamuilla ja sen semmoisilla on Suomessa sananvapaus, mutta muilla sitten harkinnan mukaan.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Venäjällähän näköjään suomalaisia arvostetaan suuresti, kun mielipiteistämme ollaan näin kiinnostuneita :-)

Harri Rautiainen

Niillä (väärillä sellaisilla) vaikutetaan oman maan mielipiteisiin.

Kari Perälä

Tuo informaatio todella on levinnyt salamana ei ainoastaan Venäjällä, vaan se on levinnyt salamana kaikkialle IVY-maihin, mm. Ukrainaan, Moldovaan, Kazaksstaniin ja Tadzikistaniin, missä venäjä on pääkieli.

Eim. Modovassa Venäjän televisio lienee suorastaan ihmisten pääinfokanava.

Mutta kyse on siitä, mikä siinä Teivasen performanssissa on totta. Onko esim. se oikea kuva, missä Teivainen esiintyy kirkon edessä kahden kommandopipoisen tytön kera? Onko se todellinen kuva?

Jos se on totta, ihmettelen asiaa minäkin! Mitä ihmettä kansainvälisen politiikan professori tekee keskellä päivää kommandopipoisten tyttöjen kera Suomen ortodoksien pyhimmän paikan, Uspenskin katedraalin edessä? Millä oikeudella professori oli alueelle tunkeutunut? Oliko hänellä kirkon ja viranomaisten lupa mielenosoitukseen?

Mutta uskon, että tuo kuva Teivaisesta ja kommandopipoisista tytöistä on väärennetty. Luotan, että Teivainen tuntee Suomen lainsäädänön esim. mielenosoituksista ja naamioitumisesta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

En ole käynyt Helsingissä vähään aikaan, mutta ainakaan täällä Tampereella keskustan kirkkoja ei ole eristetty piikkilanka-aidoin. En ihan ymmärrä, mitä tuo "alueelle tunkeutuminen" olisi. Itselläsi taitaa olla myös vähän hatara kuva mielenosoituksia koskevasta lainsäädännöstä.

Silti voidaan kysyä, eikö ammattimaisella politiikan tutkijalla parempaa tekemistä ole.

Jaakko Tuononen

Niinpä. Kyllä meidän pitäsisi saada ainakin Petsamo takaisin. Mutta kun suomalaiset poliitikot ovat ihan lampaantissejä.

Jaakko Tuononen

Kolin alue pitää saada Juuan kuntaan. Ja Petsamo Suomelle, eikö ole yksniketainen kunnallisvaaliohjelma?

Käyttäjän JormaVesa kuva
Jorma Vesa

Kiitos kysymästä, on todella yksinkertainen kunnallisvaaliohjelma!

Minkä kunnan valtuustoon olet pyrkimässä?
- Petsamonko? En tiennytkään, että Suomen kansalaiset voivat pyrkiä venäläisiin kunnanvaltuustoihin.
- Lieksanko? Kolin alue kuuluu nyt Lieksaan, eikö vain? Onko Lieksassa kansanliike Kolin alueen luovuttamiseksi Juualle vai aiotko tehdä poliittisen itsemurhan?
- Helsinginkö? Mitä tekemistä tuolaisella vaaliohjelmalla on Helsingissä?

Jaakko Tuononen

No, yritän nyt päästä Juuan kunnanvaltuustoon. Ja uskon, että onnistuu. Helsinkiin en päässyt, mutta uskon pääseväni Eduskuntaan. Tervetuoloa minun äänestäjäkseni.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Totuus on erilainen. Ilmeisesti Venäjän mediaan ei ole kelvannut esimerkiksi Pietarin kuvernööri Georgi Sergejevitsh Poltavtshenkon kohtaama mielenosoitus homolakeja koskien sekä myöhemmin samaisen hemmon saama Kunniarotta-palkinto Setalta.

On ikävää, jos se työ, jota esimerkiksi Suomen ulkoministeriö tekee vähemmistöjä ymmärtävän Suomen maineen edistämiseksi, ignoroidaan venäläisen lehdistön toimesta.

Toivottavasti Tuomioja laittaa Lavrovin tiukalle Venäjän tekemistä ihmisoikeusrikkomuksista.

Käyttäjän HristoDantchev kuva
Hristo Dantchev

Suomi on ollut aina pelinappula CCCP-Venäjän ei vaan mediassa.Minusta venäjän journalistit(ei kaikki) on aivopesty niinkuin kommunismin aikana(kommunismi elää ja voi hyvin nykyisissä itäblokisissa maissa),valitettavasti.Ja kun nyt tcaari Vladimir(maapalon,rauhan haltija)Putin(matkaalainen tai jotain sinnepäin)tulee hallitsemaan seuraavat 12 vuotta,voidaan vain veikatta mitä uusia humputoksia tullee.Ja kun tiedetään kuka omistaa tämä agency interfax ei tarvi yhtää ihmittella.Gazprom tulee laittamaan uusia putkia Suomen aluevesistöön!! Pozhivjom-povidem!!

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Välillä tulee mieleen se että voi jospa aatu ois aikoinaan onnistunut. Oisko Venäjän tilanne nyt parempi, tiedä häntä. Erillainen se ainakin olisi ja olisi ollut...

Johan Lom

Ainakin Suomen tilanne voittajana olisi parempi.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Mahdollisesti - toisaalta kansallissosialistinen Saksa Itämeren eteläpuolen herrana olisi tuonut Suomeen täysin erillaisen politiikan niin ulko- kuin sisäpolitiikankin. Mihin se olisi taas olisi johtanut on täysin kysymysmerkki.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Mä, Churchill ja ainakin Patton vähän samoilla linjoilla, tosin eri aikaan, tunne vahvistuu pakonomaisesti.

Jukka Mäkinen

Tai jos Lenin ei olis onnistunut.

Käyttäjän SamiAlaverronen kuva
Sami Alaverronen

Taas nähdään kuinka tämä Helsingin yliopiston Dosentti antaa Suomalaisista huonon kuvan Venäjälle. Tämä kyseinen henkilö jaksaa vain jatkuvasti vääristellä totuutta semmoiseen muotoon, että se sopisi Venäjän medialle.

Mutta tosiasioihin. Valitettavasti Median tärkein tehtävä nykyaikana on toimia propagandakoneistona hallitseville osapuolille, kun se heille sopii. Mitä onkaan tapahtunut vapaalle medialle? Semmoiselle, joka tarvittaessa pystyy kritisoimaan hallitsevaa valtakoneistoa ja kertomaan vapaata ja puolueetonta tietoa ihmisille.

Käyttäjän amgs kuva

Sami,kirjeessä, joka Johan Bäckman allekirjoitti on myös muita mielenkintoisia allekirjoituksia, kuten Evgenia Hilden-Järvenperän. Evgenia on porilainen demari ja toimii luottamustehtävässä. En tiedä onko hänen bloginsa vielä pystyssä täällä Uudessa Suomessa.
Siellä on myös Rauni Salminsen nimi. Uskomantonta, että jo rajan takana maailma on pysähtynyt joissakin asioissa.

Mika Virtanen

Käsittääkseni tätä suomalaisten suhtautumista tuomioon ei ole tutkittu. Itse pidän tuomiota oikeudenmukaisena ja niin pitäisi moni muukin, jos tytöt olisivat tehneet temppunsa moskeijassa.

Mitä jos tiedotusvälineet vain raportoisivat ainoastaan sen mitä on tapahtunut, eivätkä tyrkyttäisi mielipiteitään kansojen suihin?

Veikko Penttinen

Onko Mika Illman suomalaistanut nimensä Virtaseksi?

Mika Virtanen

Tarkoitus on lähinnä paljastaa kaksoisajattelu. Jos kristittyjen uskoa loukataan, niin tästä ei pitäisi kenenkään loukkaantua. Mutta jos muslimeita loukataan samalla tavalla, niin teosta tulee tuomittava ja rikoskynnys ylittyy.

Mutta mitä tulee tähän "Pillu Mellakka"-yhtyeen vihatekoon, niin mielestäni tuomio on oikeasti hyvä. Ortodoksinen kirkko on Venäjällä hieman eri asia kuin suomalainen evankelisluterilainen kirkko täällä meillä. Kirkkoja ja katedraaleja pidetään Venäjällä kansallisaarteina, toisin kuin Suomessa. Teko on siis huomattavasti vakavampi ja tässä mielessä on hyvä, että suojellaan näitä rakennuksia vastaavalta huliganismilta kovilla tuomioilla, vaikka tytöt eivät tietääkseni mitään hajottanetkaan. Heidän "älykäs" tukijoukkonsa taas meni hajottamaan joukkosurman uhrien muistomerkin suvaitsevaisuudessaan..

Ihmisiltä näyttää olevan kadonnut suhteellisuuden ja kohtuullisuuden taju kokonaan. Katedraaleja rakennetaan pahimmillaan satoja vuosia ja yksi huligaanilauma voi saada aikaan mittavia tuhoja yhdessä päivässä. Kaiken lisäksi tämä pitäisi muka painaa villasella, kun länsimaiset valkonaamat on koulutettu vihaamaan omaa uskontoa ja omaa valkoista naamaansa.

Ymmärtäjiä siis riittää, kun vihateon kohteena on oman kulttuurin ilmentymä. Ymmärtäjiä ei taas riitä, jos omat häpäisevät muiden kulttuurien ilmentymiä. Uskonrauhaakaan ei ole olemassa, kun on kristinuskosta kyse. Puhumattakaan siitä reaktiosta, mikä tulisi jos valkonaamainen punk-yhtye tekisi samanlaisen teon jossain muslimimaassa. Puhuttaisiin kuolemantuomiosta ja veikkaanpa, että samat henkilöt, jotka nyt puolustelevat näitä huligaaneja nauraisivat näiden huligaanien typeryydelle ja julmalle kohtalolle silmää räpäyttämättä.

Tälle typeryydelle pitäisi keksiä jokin hieno termi.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Mitään ei rikottu, paitsi henkistä omaisuutta.

Jos typsyt olisivat vahingoittaneet omaisuutta, tuomio olisi kohtuullinen, ei edes ankara.
Se että he loukkasivat uskontoa, uskovaisten omassa rakennuksessa pitää nähdä koventavana - mutta oikea tuomio olisi ollut sakkotuomio ja ehdollinen vankeus puoleksi vuodeksi jonka he ovat jo ehdottomana istuneet.

Jos kyseessä olisi ollut mielenilmaus moskeijassa, sama tuomio.
Jos kyseessä olisi ollut mielenilmaus luterilaisessa kirkossa, sama tuomio.
Jos kyseessä olisi ollut mielenilmaus eduskuntatalossa, kunniamerkki...

Jos kyseessä olisi iranilainen punk-bändi, niin jokainen varmasti kunnioittaisi heidän rohkeuttaan, sillä tekoon ryhtyessään he varmasti tietäisivät saavansa kuolemantuomion. Jos taas he olisivat katkoneet päitä, kuolemantuomio olisikin ihan oikea.

Mika Virtanen

Ehdollinen rangaistus = ei rangaistusta (jos saa olla rehellinen)

Sakkorangaistus on taas mitätön ja Pussy Riotin tapauksessa pillumellakoitsijoiden saldo jää plussalle, koska he ovat punk-yhtyeenä saaneet ilmaista maailmanlaajuista julkisuutta loukkaamalla -> tahallaan <- muita ihmisiä. Projekti olisi ollut yhtyeelle kokonaisuudessaan kannattava ja luoja tietää miten moni olisi saanut tästä inspiraation kokeilla samaa PR-tempausta.

Hyvin kummallista, että pidetään muiden loukkaamista hyväksyttävänä, kun kohteena on valkoihoiset kristityt. Minkähänlaisessa anarkiassa te haluatte oikein elää, kun puolustatte puhtaasti haitallista toimintaa?

Pillu Mellakka olisi hyvin voinut laulaa biisinsä ja kouria jalkovälejään muuallakin, mutta he valitsivat paikan jossa se mahdollisimman paljon loukkaa muita ihmisiä. Silloin olisi vältytty myös tuomioilta, mutta tämähän on sivuseikka. Putin ja Venäjä on syyllinen, koska se haluaa suojella myös kristittyjen oikeuksia.

Ajatella, suojella omaa väestöä loukkauksilta, voi ei mikä ihmisoikeusrike.

Riittäisiköhän palstan sympatisoijilla sympatiaa, jos uusnatsit huliganisoisivat synagogassa ilosanomaansa julistaen? Miten tämän palstan henkilöt ja media reagoisivat? Riittääkö silloin sakkotuomiot tai ehdollinen?

Käyttäjän PaananenLudmila kuva
Paananen Ludmila

ilmeisesti desantin valheet tukevat 1 kanavan tarkoitusperiä. Venäläinen valtamedia on kuin keltainen lehdistö - sen pitää myydää ja vain kirkkuvat otsikot ja ymmärrystä vailla olevat teot myyvät.desantti on muutaman vuoden mustmaalanut omaa maansa keinoja kaihtamatta. Ja jos ei ole mitään niin pitää edes jostain "vääntää" uutinen "fasistisesta suomesta".

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

"Kyseisessä Oleg Shishkinin reportaasissa oli käytetty vääristeltyjä faktoja Teivo Teivaisesta, joka muka järjesti protestin Uspenskin katedraalin edustalla ja nyt odottaa rangaistusta. Toimittajan mukaan ”Uspenskin katedraaliin häntä ei päästetty, mutta siitä huolimatta joukko suomalaisia ihmisoikeusaktivisteja nostivat professoria vastaan rikossyytteen. Suomen lakien mukaan hänet voidaan tuomita kahdeksi vuodeksi vankilaan."

Shishkin on väärässä myös tuomion pituuden suhteen. Finlexin mukaan rikoslain 17. luku, joka käsittää "Rikoksista yleistä järjestystä vastaan", määrittelee rangaistuksen uskonrauhan rikkomisesta seuraavasti:

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/1889003...

"10 § (24.7.1998/563)
Uskonrauhan rikkominen
Joka

1) julkisesti pilkkaa Jumalaa tai loukkaamistarkoituksessa julkisesti herjaa tai häpäisee sitä, mitä uskonnonvapauslaissa (267/1922) tarkoitettu kirkko tai uskonnollinen yhdyskunta muutoin pitää pyhänä, tai

2) meluamalla, uhkaavalla käyttäytymisellään tai muuten häiritsee jumalanpalvelusta, kirkollista toimitusta, muuta sellaista uskonnonharjoitusta taikka hautaustilaisuutta,

on tuomittava uskonrauhan rikkomisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi."

Suomen lain ymmärtämisen kohdalla pääse aika pitkälle kun osaa suomea, osaa käyttää Googlea ja tuntee Finlexin tietokannan. Jos joku hypoteettisessa tilanteessa tuomittaisiin Suomessa nykyisen lain vallitessa uskonrauhan rikkomisesta kahdeksi vuodeksi vankeuteen käräjäoikeudessa, niin silloin olisi varmaa, että kyseinen oikeustapaus päätyisi ainakin hovioikeuteen ja mahdollisesti jopa korkeimpaan oikeuteen.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Onko tällä nyt oikeastaan mitään merkitystä, mitä meistä siellä ajatellaan. Niillä venäläisillä, joilla on merkitystä on varmasti sisäinen tunne tämän tason journalismista. Enemmän harmitusta tuntevat varmasti ne 30000-58000 Suomessa asuvaa venäjänkielistä maahanmuuttajaa. Toisaalta tämän tulisi edesauttaa kotoutumista vahvistaa valintaa muuttaa vaikka helvettiin ennenkuin jäämistä taantumukselliseen kotimaahansa. Aamuteeveessä joku pozz.....kov oli loistava esimerkki maahanmuuttajasta , joita Suomi tarvitsee, harvinaisen selkeä hemmo varmasti oikeassa asemassa.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Ja unohtui , että hyvä blogi Olga Javitsilta.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Jossain oli esillä arvio, että Pussy Riot olisi houkuteltu esiintymään Putinin kannattjien toimesta ja koko myrskyn noustua vesilasissa varmistettu näin mukauskovaisten äänet Putinille.

Putinin mielestä Jumala lienee hänestä heti seuraava.

Marko Sihvonen

Ajoin kerran Venäjän läpi polkupyörällä ja tämän kokemuksen mukaan....en usko yhtään mihinkään....

Se mitä minulla tulee mieleen tässä kyseisestä aiheesta on, - Venäjällä on paljon porukkaa joka "muutamasta" dollarista tekee mitä vain, paistattelee median huomiossa ja istuu vaikka vankilassakin....odotellen lisää dollareita.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

"Ajoin kerran Venäjän läpi polkupyörällä"

Hiukan blokin aiheesta poiketen kysyn, satuitko Marko pitämään matkapäiväkirjaa? Johonkin voisit kenties laittaa luettavaksi?

Aulis Mäkitalo

Mutta miksi puhutaan virtsakanisterista?

Oliko sellainen todella olemassa? Kenen hallussa ja mitä tarkoitusta varten?

Onko ylipäätään mitään näyttöä tai havaintoja tällaisen sisällön omaavasta kanisterista?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kiitos blogista.
Lienevätkö kanisteri ja ministeri menneet venäläismedialta sekaisin?

Käyttäjän HristoDantchev kuva
Hristo Dantchev

Näin puhuu kunnon kommunisti!Voi tauvas!

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Hristo, hoi! Tällä tarkoitit tietysti Heikki Typön erinomaista kommenttia, eikö?

Käyttäjän HristoDantchev kuva
Hristo Dantchev

Tarkoitin sekä sovjetskii ulkoministerin lausuntoa(pahnjet!)että Typön erinmaista kommenttia.Toivottavasti en ole ymmäretty väärin kuten jotkut meidän politiikot haastateluissa ulkomaan medioissa!
Stalin-teräsmies
Brezhnjev-rannanmies
Gorbachov-kyttyräselkämies
Putin -matkamies ja hänen lavra siis Lavrov

Tämä on yritys kuvata suraan mitä jokaisen suku nimi suomeksi voi tulkita!

Toimituksen poiminnat